Traducere olandeza romana

Va oferim servicii de traducere olandeza romana pentru documentele dumneavoastra!

         Biroul nostru de traduceri va sta la dispozitie pentru traducere olandeza romana.

         Va putem ajuta oricand cu traducere olandeza romana de calitate, livrata intr-un timp scurt.

        Echipa noastra este formata doar din traducatori cu experienta, autorizati de catre Ministerul de Justitie din Romania. Astfel, indiferent de domeniu (economic, juric, tehnic, etc) puteti avea siguranta ca traducerea din olandeza in romana primita este una corecta.

       Mai mult decat atat, va putem asigura si autorizarea, legalizarea, supralegalizarea sau apostilarea traducerilor.

       Aici gasiti si interpreti de olandeza, la care puteti apela cu incredere.

       Asteptam sa ne contactati nu doar pentru a ne solicita traducere olandeza romana, ci si pentru traducere din/in alte limbi.

Standardizarea limbii olandeze

      Prima traducere oficiala a Bibliei in limba olandeza (Statenvertaling) a fost publicata in anul 1637, reprezentand un moment decisiv in istoria limbii prin contributia considerabila la uniformizarea ortografiei. Aceasta versiune a Bibliei a fost in acelasi timp o incercare de a unifica mai mult dialectele vorbite pe teritoriul tarii si a inclus in masa vocabularului expresii folosite pana in ziua de astazi. Prima ortografie oficiala si standardizata a fost elaborata totusi, tocmai in secolul al XIX-lea. In evul mediu, limba literara avea la baza dialectele vorbite in Brabant si in Flandra, mai tarziu fiind inlocuite de dialectul din Antwerp si intr-un final de acel din provincia Olanda. Procesul de standardizare a fost declansat in secolul al XVI-lea cand orasul Antwerp a fost ocupat de armata spaniola. Multi dintre localnici au fost nevoiti sa se refugieze in Olanda, influentand astfel dialectele urbane de aici. Primele traduceri ale Bibliei in limba olandeza au pus in evidenta necesitatea unei limbi uniformizate care sa fie inteleasa pe toata intinderea tarii. In Olanda, care este o tara mica, dialectele nu reprezinta o problema asa cum sunt in India sau China. Totusi, au fost stabilite 28 de dialecte, cu exceptia Frizonei, care este considerata o limba aparte.