Traduceri olandeza romana

Aveti nevoie de traduceri olandeza romana pentru documentele dvs.?

        Biroul nostru de traduceri va sta la dispozitie pentru traduceri olandeza romana.

       Va putem ajuta oricand cu traduceri olandeza romana de calitate, livrata intr-un timp scurt.

       Echipa noastra este formata doar din traducatori cu experienta, autorizati de catre Ministerul de Justitie din Romania. Astfel, indiferent de domeniu (economic, juric, tehnic, etc) puteti avea siguranta ca traducerea din olandeza in romana primita este una corecta.

      Mai mult decat atat, va putem asigura si autorizarea, legalizarea, supralegalizarea sau apostilarea traducerilor.

      Aici gasiti si interpreti olandeza, la care puteti apela cu incredere.

      Asteptam sa ne contactati nu doar pentru a ne solicita traduceri olandeza romana, ci si pentru traducere din/in alte limbi.

Istoria limbii olandeze

     In evul mediu, limba olandeza era numita Dietsc sau Duutsc, ceea ce insemna “limba poporului” (la fel ca si Deutsch din Germana). Acest nume era marca diferenta dintre limba poporului si limba religiei, nobilimii si a scolii, care era latina. Numele oficial al limbii este “nederlands” sau “nederlandic” (echivalentul romanesc ar fi neerlandeza), format prin compunere de la “neder” (jos) si “land” (tara).

     In prezent, limba vorbita cunoaste diverse forme. Limba standard este folosita in administratie si invatamant. Exista insa un numar mare de graiuri locale folosite in situatii mai putin formale, in familie, intre prieteni. O caracteristica a limbii literare este lipsa categoriei gramaticale de caz. Dialectele vorbite in zona delimitata de orasele Amsterdam, Haga si Rotterdam sunt mult mai apropiate de limba literara decat de celelalte dialecte.

     In Belgia, tara in care a existat secole la rand o numeroasa comunitate de olandezi, din cauza dominatiei franceze dintre anii 1795 si 1814, limba olandeza a cedat locul de limba majoritara francezei. S-au depus eforturi considerabile pentru a egala statutul celor doua limbi. In 1938, olandeza a devenit singura limba oficiala in partea de nord a Belgiei.